Nazorg instructies algemene piercing

Als eerste, het ligt volledig aan jezelf hoe de piercing zal genezen. Vaak krijgt de piercer de schuld als er tijdens de genezing problemen ontstaan. De piercing is met de grootste zorg gezet en daarbij wordt 100% steriel gewerkt. Je bent namelijk zelf verantwoordelijk voor de nazorg van de piercing. In deze nazorg wordt beschreven hoe de piercing verzorgd moet worden. Het is erg belangrijk om je te houden aan datgene dat hier staat. Als je je hier niet aan houdt, dan zal het resultaat van de genezing daar naar zijn. Dus neem het verzorgen van de piercing serieus.

Hoe lang duurt de genezing

De duur van de genezing varieert van twee tot vier maanden. Dit is afhankelijk van de eventuele problemen die je kan krijgen tijdens de genezing.

Wat zijn de meest voorkomende problemen bij een piercing

Ontsteking – uitzakken – afstoting. Dit laatste gebeurd maar zelden. Deze problemen zijn vaak het gevolg van het regelmatig aanraken van de piercing. Het is daarom belangrijk dat je de piercing zoveel mogelijk met rust laat en alleen aanraakt wanneer je de piercing gaat schoonmaken. Was, voordat je de piercing gaat schoonmaken, eerst je handen en droog ze af aan een schone handdoek. Een klap of een ruk aan de piercing, het schuren van kleding over de piercing, make-up en/of haarspray en het draaien aan het sieraad kunnen ook een oorzaak zijn van een ontsteking.

Wat moet ik wel of niet doen

1. Maak de piercing twee maal per dag schoon. Gebruik hiervoor de Prontolind spray of de Priono spray, te koop in onze shop voor €10-,. Wanneer er geen vuil meer uit de piercing komt, is het niet meer nodig de spray te gebruiken.

2. Draag absoluut geen wol en/of slaap niet onder een wollen deken. Dit veroorzaakt een infectie.

3. Zorg ervoor dat je schone kleding draagt en onder schone lakens slaapt.

4. Haal de piercing er nooit uit als er sprake is van een ontsteking, neem bij een ontsteking contact met ons op.

5. De eerste zes weken mag je de piercing niet blootstellen aan de zon of aan de zonnebank.

Wanneer kan het sieraad vervangen worden

Dit is afhankelijk van de genezing. Als de piercing zonder problemen geneest, kun je de piercing vervangen na ongeveer 1 a 2 maanden. Heb je veel problemen bij de genezing van je piercing, dan is het belangrijk dat je wacht met het verwisselen van je piercing tot de piercing schoon en rustig is.

Wat te doen bij een ontsteking

Een ontsteking kun je makkelijk oplopen. Hierbij is de huid soms wat gezwollen. Indien de zwelling erger wordt gebruik dan ijs om de zwelling tegen te gaan. Belangrijk is om de piercing er nooit uit te halen bij een ontsteking. Je sluit hierdoor de huid af waardoor de ontsteking je lichaam niet meer uit kan. Hierdoor kan de ontsteking zelfs erger worden. Wat je moet doen bij een ontsteking is contact opnemen met ons zodat wij naar de piercing kunnen kijken en daarbij passend advies kunnen geven. Het kan zijn dat wij het advies geven om naar je huisarts te gaan en vragen om fucidin-zalf. Dit zorgt ervoor dat de ontsteking weg gaat.

Hoe maak ik de piercing schoon

Gebruik alleen de Prontolind spray of de Priono spray die je bij ons hebt gekocht. Was eerst goed je handen voordat je de piercing aanraakt.
De beste en makkelijkste manier om de piercing schoon te maken is tijdens het douchen. Maak de piercing als laatste schoon. Was zoals gewoonlijk eerst je haren en je lichaam. Spray vervolgens op de huid rondom de piercing en op het sieraad. Laat de spray even inweken. Droog de huid rond de piercing voorzichtig en deppend af. Gebruik hierbij een schone handdoek.
Schoonmaken met een wattenstaafje is ook mogelijk. Spray eerst een aantal druppels op het wattenstaafje. Maak vervolgens de huid rondom de piercing en het sieraad schoon. Laat de spray even inweken.
Het is belangrijk om de korstjes niet van je huid te krabben.
Spoel de huid na het schoonmaken goed af met water.

Ik hoop dat de genezing van je piercing goed verloopt. Mocht je na het lezen van deze instructies toch nog vragen hebben, aarzel dan niet en neem contact met mij op. Ik help je graag. Ik verwacht dat, als je problemen hebt met de piercing, je mij eerlijk verteld wat met de piercing is gebeurd. Alleen op deze manier kan ik het probleem oplossen en bovendien jou goede raad geven.