Nazorg instructies tattoo

Verzorging

Ik heb mijn uiterste best gedaan om een mooie tatoeage te zetten. Je doet daarom niet alleen jezelf, maar ook mij een groot plezier, door de door mij opgegeven instructies strikt te volgen en uit te voeren.

Wij gebruiken een second skin dat mag je 4 dagen laten zitten dan mag je het voorzichtig verwijderen. Niet in 1 keer eraf trekken, maar rustig eraf rollen. Het makkelijkste is onder de douche.

Gebruik voor het insmeren van je tattoo alleen de skincare van Believa tattoo . Dit is bij ons in de shop te koop.

  1. Wij gebruiken een second skin dat mag je 4 dagen laten zitten dan mag je het voorzichtig verwijderen. Niet in 1 keer eraf trekken, maar rustig eraf rollen. Het makkelijkste is onder de douche.
  2. Als de folie eraf is moet je je tattoo om de 2 uur invetten.
  3. Het is belangrijk dat je de tattoo elke 2 uur invet.
  4. Je mag de tattoo wassen met lauw water en een PH-neutrale douchegel. Vervolgens dep je de tatoeage voorzichtig droog. Gebruik bij het afdrogen een schone handdoek en smeer de tatoeage licht in met zalf. Herhaal het insmeren van de tattoo iedere 2 uur.
  5. Ga tijdens het douchen niet onder een te warme straal staan. Hiervoor is de huid te gevoelig.
  6. Mocht je, ondanks je goede verzorging, korstjes krijgen op de tattoo doe dan het volgende: Smeer de tatoeage in met een flinke dikke laag en laat dit geruime tijd inweken. Herhaal vervolgens punt 2.

De garantie


Elke tatoeage die ik zet heeft garantie.
Niet iedere huid is hetzelfde. Het kan voorkomen dat de huid erg dik is en de kleuren bij de eerste keer niet goed in de huid zitten. Dit is pas na drie weken te bepalen. Het kan voorkomen dat de kleuren er dan vaag inzitten. Is dit het geval, neem dan contact op met mij. Samen kunnen wij een afspraak maken om de tatoeage te laten bijwerken. Dit wordt kosteloos door mij gedaan. De huid mag niet overwerkt worden om littekenvorming te voorkomen. Daarom is het beter om de tatoeage na circa drie weken te laten bijwerken. Het komt maar zelden voor dat een tatoeage bijgewerkt moet worden.

Hoe geneest een tatoeage


De eerste vijf dagen zijn van groot belang voor de tatoeage. Het is dan erg belangrijk om ervoor te zorgen dat je jouw tatoeage schoon houdt en om de 2 uur blijft insmeren. De tatoeage mag niet uitdrogen. Dit veroorzaakt korst- en littekenvorming. Resultaat: kleurverlies.
Tijdens de genezing kan je tatoeage gevoelig zijn. Na een aantal dagen komen er dunne velletjes van je tatoeage af. De velletjes gaan er vanzelf af tijdens het wassen. Ga er niet aan krabben of trekken. De velletjes die nog vastzitten aan de huid kun je lostrekken, daardoor trek je ook de nieuwe huid mee die zich inmiddels onder deze velletjes heeft gevormd.
Tijdens de genezing kun je last krijgen van jeuk. Ga dan niet krabben, alleen zacht wrijven. Als alle velletjes van de huid af zijn is de huid de eerste weken wat droog en rimpelig. Je kunt de huid dan verzachten door er een lotion op te smeren.
Wij moeten echter wel melden dat de genezing per persoon verschillend en zeer afhankelijk is of je gezond leeft en of je je aan onze instructies houdt. Je hebt het zelf volledig in de hand. Leef je niet altijd gezond, dan kan de genezing langer duren. Ook als je de verzorging van de tattoo niet zo nauw neemt zal daar ook het resultaat naar zijn (met uitzondering van zie “GARANTIE”).

Wat mag je NIET doen


De eerste drie weken mag je de tattoo niet blootstellen aan de zon of aan de zonnebank. Omdat de huid kwetsbaar is verbrand deze snel.
Het is raadzaam de eerste twee weken niet te gaan zwemmen. Door de bacteriën in het water kan er een infectie optreden.
Draag geen wol tijdens de genezing. Als er een klein draadje wol in je tatoeage terecht komt, kun je een flinke infectie krijgen.